Filofax,

Így készült…

A legutóbbi filofaxos bejegyzésem alatt Boci felvetette az ötletet, hogy egyszer írhatnék arról is, hogy hogyan csinálom a műanyag elválasztókat a naptáramba. Mivel a kismillió kütyüm közé a hétvégén sikerült egy laminálót is begyűjteni, így már semmi akadálya nincs, hogy ez a poszt elkészülhessen. 🙂 Ma délután hozzá is láttam, hogy készítsek egy új “kollekciót”, és a folyamatot majdnem az elejétől sikerült is “dokumentálni”…

*A bejegyzés további része sok képet tartalmaz*

Az egész folyamat nálam a képkereséssel kezdődik. Ezúttal a flickr segítségét vettem igénybe, ahol Londonra rákeresve (hah, mi másra…) csodásabbnál csodásabb képeket találtam. A honlap keresője nagyon szuper, még azt is ki lehet választani, hogy milyen tájolású (álló vagy fekvő) képek között szeretnél keresni. Sikerült olyan képeket kiválasztanom, amiket eredeti méretben (nagy felbontásban) le is lehetett tölteni. Aztán nagy sokára sikerült leszűkíteni 5 darabra a képek számát. 😀 Ennyi elválasztóra volt ugyanis szükségem. Kicsit ügyeskedni kellett photoshopban, hogy a fülecskék jó helyre kerüljenek… Ehhez legutóbb már készítettem egy üres psd fájlt, amibe csak a képeket kell belehúzni és körbevágni a segédvonalak segítségével, így ez viszonylag gyorsan ment.

Miután mindegyik képet megszerkesztettem, jöhetett a nyomtatás. Ezt sikerült először elszúrnom (köszi indokolatlanul méretet átállító pdf formátum), és sajna erre már csak akkor jöttem rá, mikor körbe is vagdostam már a képeket… -.-” Good job, Chloe… Nem baj, nekifutottam megint, jobban odafigyelve.

Körbevágtam gyorsan, majd amíg a lamináló melegedett, beledugdostam a fóliába a képeket. Sajnos, mivel a méret a fülecskék miatt nagyobb, mint a normál A/5-ös, így nem tudtam többet egy fóliába rakni, hogy kicsit spóroljak vele… 🙁

Az új masina szerencsére jól szuperál, pár perc alatt használatra kész volt, újabb pár perc múlva pedig már a fóliázás is megvolt… A végére pedig már csak a lyukasztás maradt.

Ez pedig már a végeredmény:

Az eredeti képek forrása: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

no comment